🎁🎄🎁🎄 🎁🎄🎁🎄 Náš spolek ve spolupráci s organizacemi RC Routa Čelákovice, Respondeo Nymburk, POINT Milovice, Záchranná stanice Huslík a Záchranná stanice Aves pořádá tradiční sbírku vánočních dárků pro děti ze sociálně znevýhodněných rodin a materiální pomoci pro zvířata v nouzi. Chceme, aby i děti, jejichž rodinám se finančně nedaří, zažily krásné svátky a splnila se jim přání. Dívka, která chce být jednou fotografkou, sní o potřebném vybavení. Klukovi na cestě za jeho touhou stát se programátorem pomůže lepší klávesnice. A menším dětem zase chybí stavebnice nebo plyšák. Nemusí jít vždy o nové věci – neleží vám ve skříni nepoužívaný prut, který malého kluka ještě potěší? Třeba můžete někomu splnit jeho velké přání právě vy!

🎄 O co jde?
Jedná se o charitativní sbírku, která má tři podoby:
sbírka vánočních dárků pro děti ze znevýhodněných rodin
sbírka cukroví, pochutin a dárků pro sociálně slabé rodiny
sbírka krmiva a steliva pro zvířata ze záchranných stanic

🎁 Jak to funguje?
Ve spolupráci s neziskovými organizacemi, které rodinám dlouhodobě pomáhají, sestavujeme seznam konkrétních dětských přání. Ten zprostředkujeme našim dárcům, kteří si vybírají, koho obdarují. Dárky pak shromažďujeme, balíme a popisujeme a nakonec je předáme organizacím, které je před Vánoci rozvezou přímo do rodin. Pro každou rodinu také sestavujeme dárkový balíček, jehož obsah rodinám navodí tu pravou vánoční atmosféru. Shromážděné věci pro zvířata ze záchranných stanic odvezeme přímo na místo a předáme do rukou pracovníkům stanice.

🎄 Proč to děláme?
Protože chceme podpořit rodiny, které se aktivně snaží svou situaci řešit a cítíme potřebu udělat jim radost.
Protože chceme, aby i děti, jejichž rodinám se finančně nedaří, zažily krásné svátky a splnila se jim jejich přání.
Protože zvířata se do záchranných stanic dostávají často vinou lidí a sama si nedokážou pomoci. Když vy pomůžete stanicím sehnat nezbytnosti pro zvířata, zaměstnanci se budou moci věnovat tomu, co jim jde nejlépe: péči o své chráněnce, nebo třeba i vzdělávání školáků o přírodě.

🎁 Jak se můžeš zapojit?
Možností je hned několik:
Rozklikni si odkazy níže s tabulkami dětských přání. Vyber si dárek (dárky), který(é) chceš pořídit. Na e-mailovou adresu darkypolabi@gmail.com napiš zprávu, jaký dárek a komu pořídíš. My tě obratem zapíšeme do tabulky a domluvíme si způsob předání dárků.

🎇 Seznam pro RC Routa Čelákovice
https://docs.google.com/…/1akx…/edit…

🎇 Seznam Záchranná stanice Huslík
Pořiď něco z této nabídky: suché pečivo, piškoty, obilniny, ořechy a semínka, ovoce i zeleninu, psí a kočičí konzervy, savé podložky či staré ručníky. Takto vytvořený balíček přivez k nám, nebo si pro něj dojedeme. Stanici lze finančně podpořit i zde: https://www.darujme.cz/organizace/1200170

🎇 Seznam pro POINT Milovice
https://docs.google.com/…/1aSUmFEP4fUNAvnNeChw5…/edit…

🎇 Seznam pro Záchranná stanice Aves
Pořiď něco z této nabídky: kapsičky, granule a konzervy pro koťata, sušené mléko (Royal Canin BabyCat milk), granule pro ježky (Vitakraft krmivo Menu pro ježky suché). Takto vytvořený balíček přivez k nám, nebo si pro něj dojedeme. Stanici lze finančně podpořit i na účet veřejné sbírky č. 33553322/0800, var. s. 0303.

🎇 Seznam pro Respondeo Nymburk
https://docs.google.com/…/1-8oMff3xp3aKYWYoZEFi…/edit…

🎄 Pokud chceš podpořit více rodin, můžeš pořídit krabici či tašku dobrot a dárečků do balíčků pro rodiny. Vhodné jsou například vánoční kolekce, cukroví, adventní kalendáře, ořechy, svíčky, vánoční ozdoby, kosmetika, apod. (pozor – veškeré potraviny musí být kupované, nikoli domácí výroby).

🎁 Podpoř sbírku finančně libovolnou částkou. I v této variantě je možné vybrat z tabulky dítě/dárek, který chceš za darovanou částku pořídit. Napiš nám e-mail, který to má být, a dárek pořídíme my.
Podpořit sbírku finančně můžeš i bez výběru dárku. Takto získané finance použijeme na nákup dárků, které si nenajdou své dárce, nebo k pořízení cukrovinek a dalších dárkových předmětů do balíčků pro rodiny. Možnost finančně přispět funguje přes donio.cz/darky-po-labi

🎁 Máš možnost získat finanční nebo materiální podporu pro naši sbírku ve své firmě nebo okolí? Kontaktuj nás a domluvíme se na možnostech a způsobu podpory. V loňském roce jsme rozdali 130 dárků pro děti a 60 dárkových balíčků do rodin. V letošním roce očekáváme ještě větší počet rodin, které potřebují podpořit a bez sponzorských darů to bude velmi obtížné. Velký zájem bývá o hračky, stavebnice, elektroniku, sportovní vybavení, oblečení a boty, kosmetiku, ale také například o vybavení pro studium.

🎄 Společně dokážeme udělat krásné Vánoce opravdu všem – zapojte se s námi! Děkujeme za Vaše dary!🎁🎄🎁🎄